perjantai 28. elokuuta 2009

Essi

Mietin pitkään minkä nimen antaisin tälle korusetille ja päädyin lopulta tilaajan nimeen. Korusetin tilasi Essi niminen - mukava nuori nainen, joten korusetin nimi olkoon Essi. Korusettiin kuulu kaulakoru ja orjankoru. Niissä on helmet, siis swarovskin kristallit päin vastaisissa väreissä ja kaulakorussa on hopeaspiraali. Myös muut metalliosat ovat hopeaa.Essi on kaunis, suomalainen naisen etunimi. Essi on lyhentymä nimestä Ester, joka tarkoittaa persiaksi 'tähteä'. Ja tähtihän tämä tuntemani Essi voisikin olla. Loistaa iloista, pirteää valoaan. Mahdollista voi olla myös se, että Ester oli vastine heprealaiselle nimelle Hadassah, jolloin merkitys olisi 'myrtti'. (Vilkuna, Kustaa (toim. Mikkonen, Pirjo): Etunimet. Otava, 2005.)
Myrtti (Myrtus communis) on ikivihreä pensas tai pieni puu, joka kasvaa noin viiden metrin pituiseksi. Myrtin lehdet ovat 3–5 senttimetrin pituisia ja tuoksuvat hyvänhajuiselle öljylle.


13 kommenttia:

sade kirjoitti...

Kaunis setti :)
mukavaa viikonloppua sinulle <3

Amalia kirjoitti...

Hatun nosto siemenhelmitöille. Kiva rannekkeessa toi siihen yhdistetty sormus.

Tiiansormet kirjoitti...

ihanoita koruja olet taasen saanut aikaiseksi!!...
mutta voi kaameeta tuota kaatumistapausta, toivottavasti ei jää pahasti arpee ja onnex ei sattunu pahempaa!

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Kiitos Sade ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

Kiitos Amalia sinulle myös. Tekisin ehkä enemmänkin jos siemenhelmityös ei olisi niin pitkätöisiä :)

Kiitos Tiiansormet korukommenteista. Mitä arpeen tulee, niin rupi jäi sukkaan kiinni ja sitten se lähti kokonaan irti, siis se rupi. Näyttää siltä, että komea arpi on kehkeytymässä.

Essi kirjoitti...

oi Rauni! Olen niin otettu tuosta nimestä! Ja nuo korut ovat niin kauniit ja nyt kun niitä on myös käyttänyt, niin olen ihastunut niihin entistä enemmän! Kiitos vielä kerran!

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Ole hyvä Essi :) Tuu käymäs taas, kun ehdit, niin keitän sulle kunnon kahvit :)

Aadia kirjoitti...

Ja nää... Taas VAU.
Ja taas jotain mitä ittelle haluis. Orjattaren ranneke on ollu mulla jo pitkään sillä "mä haluun" listalla. Vaan enpä ole saanu aikaseks, enkä tiä osaisinko ees.
Mutta Sinä. Sä osasit heti. Tulee ihan hyvä mieli ku kattelee :)

Akvis kirjoitti...

Mahtavan upeita helmitöitä!!! Varmasti suuritöisiä, mutta ehdottomasti sen väärtejä!

Rusina kirjoitti...

Hieno setti. Mä olen lähinnä tehnyt ja purkanut viime aikoina ... paitsi korviksia, joita on tullut liukuhihnalta kuljettajalleni. Liian vähän aikaa kotona, liikaa liikulla.

Ritva p kirjoitti...

Moi! Kurkistelen pitkästä aikaa blogeihin. Mihin se aika rientää... Paljon ei ole tullut tehtyä hieman helmillä leikkinyt. Ihana huomata että muutkin viettävät välillä hiljaiseloa. Vieläkö olet tulossa tänne päin opiskelun merkeissä?

katri kirjoitti...

Moi! Missä ne on sua pitäneet. :(

Ei näy rouvaa ei. :( Niisk.

KaTT_i kirjoitti...

Aivan ihana setti :)

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Tässä vaiheessa, kun viimeisestä päivityksestä on kulunut tarpeeksi aikaa, melkein kohta vuosi, niin kiitän tähän astisista tulleista kommenteista:) Ja nyt uuden kuvan kimppuun :)