tiistai 18. toukokuuta 2010

Kullansävypunaista ruskean kanssa

Tälle kaulakorulle en ole keksinyt nimeä. Aloin vain tekemään tätä maanantai-iltana, ja se oli pakko saada myös valmiiksi, joten nukkumaan ei menty ajoissa. Minkäs teet, kun luovuusvimma iskee :)Muotoilin 1 mm hopealangasta pisaran muotoisen kuvion, jonka taoin tutuksi tulleen kiven päällä. (Tällä kertaa en lyönyt vasaralla sormeeni).Pehmeällä 0,6 mm hopealangalla, joka ei oikeastaan ole mistään kotoisin, tein makeanveden helmien ympärille tuommoiset kieputukset. Myös kierteiset linkit on tehty samasta hopealangasta, muuta kun tuohon hätään ei ollut yöllä saatavilla. Toivottavasti kestää. Riipuksessa roikkuu kullansävypunaisten makeanvedenhelmien kanssa pyöreitä savukvartsihelmiä. Riipuksen ripustin samettinauhaan. Mitään nauhanpäitä ei ollut jemmassa, jotenka liimasin päihin silmukat, joihin kiinnitin itse tehdyt lukot välirenkaalla.Silmukkalukko näytti niskassa jotenkin yksinäiseltä, joten tein sille kaveriksi samanlaisen härpäkkeen, mitä riipuksessa roikkuu kolme kappaletta.
Seuraavana päivänä ajattelin, että patinoin sen kananmunalla. Patinoinnin suhteen jälleen meni joku pieleen. Ehkä olin liian malttamaton ja otin liian aikaisin korun pois tai jos kylvetin sitä liian kauan alumiinikipossa, jossa oli kuumaa vettä ja ruokasoodaa. Olisi sittenkin pitänyt vain hieoa kevyesti patinaa pois. Täytyy patinoida joku päivä uudelleen. Eikä se epäonni tähänkään loppunut. Aloin etsimään lukkoa. En löytänyt, joten tulin siihen tulokseen, että se meni kompostiin kananmunan mukana.

Sitten muistinkin, että mulla on tallessa joku salpalukon tapainen väkerrykseni ja kiinnitin sitten sen. Eipähän se tuossa ole valittanut, jotenka taitaa olla tyytyväinen osaansa :)

Tästä kuvata näkee paremmin, millaisesta korusta on kyse.*****

15 kommenttia:

katri kirjoitti...

Upeeeeee!

Mä tykkään koko korusta, mutta erityismaininnan arvoisia kohtia: Edessä oleva pieni rusetti. Ihq! Superihq oikeastaan. ;) Sitten nuo mv-helmet on tosi nätisti kiepautettu tuohon riipukseen. Ja rouhea vasrointi sopii koruun kuin nenä päähän. Niiiiiiiin ja normaalisti mua ärsyttää avoimet lenkit tyhjillään helmien alapuolella (tajuaakohan kukaan mitä tarkoitan?), mutta kun näissä on tuollaiset kieputushässäkät helmien alapuolella, niin ne tyhjät lenkit näyttää siisteille.

Että kaikenkaikkiaan onnistunut kokonaisuus niskapuolta myöten.

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Kiitos Katri. En liioin pidä avoimista lenkeistä tyhjillään, mutta niihin pystyy tekemään kieputuksia. En tiedä onkokahan muuta keksintöä olemassakaan,että vois kieputtaa päihin. Ajattelin kyllä korupiikkejä aluksi, mutta niiden päihin on aika vaikea kiertää :) Pahoin vain pelkään, että tästä rouheasta takomisesta tulee pitkälle pinttyny tapa :)

sade kirjoitti...

kaunis koru. Ihanaa naisellisuutta <3

Sinikarhu kirjoitti...

Erittäin kaunis koru, pidän erityisesti tuosta kiepsuttelusta pisaran keskellä. Pitäisi nyt vain ottaa itseään niskasta kiinni ja opetella tuota takoamista, heti kun saan aikaiseksi ostettua lisää hopeaa=)

Pirita kirjoitti...

Aika makkkee koru! :) Tuo aikaisenmpi lusikkakoru on todella ihana. Jos ei tietäs mistä matskut on niin ei heti hoksais. :)

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Kiitos teille ihanaiset naiset Sade, Sinikarhu ja Pirita :)

Akvis kirjoitti...

Tosi tyylikäs koru, muoto on hurjan kaunis. Mulle tulee mieleen pieni kala. Ja tuo rusetti sopii mukaan loistavasti!

Mags kirjoitti...

Voi tuo pikku rusetti, suloinen! Ja kans tykkään vasarankäytöstä sekä niskan riipuksesta - paljon mainioita yksityiskohtia!

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Kiitos Akvamarin. En ole ajatellutkaan, että se voisi olla kalan muotoinen :) Korun nimi voisikin olla vaikka "Viehe", vaikka ei se kala olekaan :D

Kiitos Mags. Joskus on vain kiva tehdä koruja, joissa on paljon pieniä yksityiskohtia :)

Rusina kirjoitti...

Ihana! Ihastelin ensin rusettia, sitten korua ja lopuksi niskan virityksiä. Kaunis ilman patinointiakin :)

Unknown kirjoitti...

Kaunis, välillä sitä koruilijan kekseliäsyyttä kokeillaan ;)ja yö unet jää vähänlaiseksi. Hienosti ratkaisit ja toteutit korun.

Ritva P kirjoitti...

Onpas kaunis. Ihana sana tuo härpäke ;). Kokonaisuutenakin on niin hieno, lukko ja kaikki vaikka ensimmäinen menikin sinne matuvien joukkoon. Voit olla taas tyytyväinen tekemiseesi :)))

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Kiitos Rusina :) Aluksi jouduin miettimään mahtanenko pitää itse tästä korusta. Kaulassani se on ollut jo aika monta kertaa ja onhan se aika ihana, vaikka itse niin sanonkin :)

Kiitos Amalia :)En tiedä sitten onko siinä mitään järkeä valvoa yö koruharrastuksen tähden, mutta muuten ei olisi todellinen harrastaja -keksiä täytyy, vaikka aivotyöskentely ei olekaan kaksista :D

Kiitos Ritva :) Ilman härpäkkeitä riipus ei olisi pysynyt aloillaan, kaulanauhassa, se kun on liian kevyt moiseen. Olen tyytyväinen, lähinnä ongelmanratkomiseen väsyneillä aivoilla ;)

katri kirjoitti...

Kiitos Rauni.

Pitäsikö sun ottaa varalta helmeilijän vakuutus? Tuntuu tapahtuvan nyt kovin siellä. ;)

Raunin Helmikorut kirjoitti...

Katri: Jep, mahtaako sellaisia olla saatavilla. Taisit taannoin jo ehdottaa vaarallisen harrastuksen vakuutusta ;)Oliskohan jo järkevää ajatella sen ottamista ;)